0 kommentarer

Spiderwickfortællingerne 2: Øjet i stenen af Holly Black

af d. 11. april 2008
Info
 
Sideantal

108

Udgivet

2008

ISBN

87-02-02055-6

Originaltitel

The Spiderwick Chronicles 2: The Seeing Stone

 

Spiderwickfortællingerne er simpelthen nogle dejlige børnebøger, med en spændende opbygget fortælling, nogle gode karakterer og overbevisende eventyrvæsener, som næsten er for uhyggelige til børn.

I første bind i serien, “Felthåndbogen”, fandt Jared en gammel bog med tegninger og beskrivelser af alskens troldtøj i Arthur Spiderwicks hemmelige bibliotek. Nissen Thimbletack advarede Jared om, at han skulle se at skaffe sig af med den, men Jared er ikke særlig god til at høre efter. Desværre ser det ud til, at bogen har en uheldig virkning på væsener i skoven. Gennem vinduet i biblioteket ser Jared sin tvillingebror Simon overfaldet af noget, han ikke kan se, og pludselig er Simon forsvundet. Thimbletack forklarer Jared, at man kan se skovens væsener ved at kigge gennem en linse af granit, og sammen med søsteren Mallory finder de en sær brille med en granitlinse. Straks tager Jared linsen op til øjet – og det er nogle uhyggelige ting, der viser sig: Den groteske Åmand og de klamme små gnomer, som spiser hunde og katte. Gnomerne fødes uden tænder og bliver nødt til at gå med gebis lavet af rovdyrs tænder og glasskår. Mallory og Jared må nødtvungent ind i skoven, som grænser op til det store, gamle hus, for at finde Simon.

Disse bøger er altså rigtig (u-) hyggelige. Der er en meget realistisk tone mellem de tre søskende, der håner hinanden for et godt ord, men samtidig vil gøre alt for hinanden. Jared er stadig en meget elskelig fortæller, som ikke ønsker at lave ballade, men som alligevel starter med at få en sveder i den nye skole, fordi han sidder og tegner nisser i timen. Man forstår jo ellers godt, at det kan være svært at tænke på andet, når man lige har opdaget, at der faktisk findes nisser.

Jeg glæder mig meget til de resterende tre bøger i serien, selvom jeg er lidt nervøs for hvilke væsener, der dukker op i de sidste bind. Uhyggefaktoren tog nemlig et meget stort spring fra første bog i serien, “Felthåndbogen” til dette andet bind.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter