0 kommentarer

Sort sti af Åsa Larsson

af d. 27. juni 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

398

Udgivet

2006

ISBN

87-7053-016-5, 978-87-7053-016-3

Originaltitel

Svart stig

 

En kold vinternat finder man det dybfrosne lig af kvinde i en lille transportabel fiskehytte på den metertykke is på søen Torneträsk. Anna-Maria Mella og Sven-Erik Stålnacke fra Kiruna politi, ankommer til gerningsstedet, og kort tid efter får de også hjælp af Rebecka Martinsson, som efter en langvarig depression er begyndt at arbejde på anklagerens kontor i Kiruna.
Den døde kvinde er sammen med sin tvillingbror nært tilknyttet en finansmand, Mauri Kallis, som ved hjælp af lidt tvivlsomme forretningsmetoder har skaffet sig en kolossal formue. Alle spor peger i retning af Mauri Kallis finansimperium. Kiruna Politi og Rebecka Martinsson står overfor en udfordring, som er væsentlig større end de nogensinde havde forestillet sig.

Åsa Larsson har igen skrevet en glimrende krimi, og som i de to forrige bøger er krimiplottet blot den ene del af handlingen, den anden og lige så væsentlige del er det indblik man får i Mauri Kallis og de to tvillingers liv og opvækst.

Dette er den tredje krimi fra Åsa Larsson, og den lever næsten op til sine forgængere, men også kun næsten. Sandsynligvis er hovedpersonerne ved at være lidt “slidte”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter