0 kommentarer

Søvn af Rolf Sparre Johansson

af d. 4. september 2017
Info
 
Sideantal

74

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93206-07-6

Udgave

1. udgave, 2. oplag

 

”Søvn” er en digtsamling om at blive far.

Teksterne kredser alle om de oplevelser man har som nybagt far og om de tanker (og frustrationer), der kan melde sig når man er blevet forælder.

Digtene handler bl.a. om den kærlighed og omsorg en far har til sit barn, men også om hvordan det er at sidde vågen en helt nat og synge Postmand Per, fordi barnet ikke kan eller vil sove. Der er også digte om den udmattelse de nybagte forældre lider under, fordi barnets behov kommer før egne behov, om ikke at kunne hænge sammen, men alligevel fortsætte fordi det er ens opgave at passe dette lille, forsvarsløse væsen, der er totalt afhængig af de voksne.

”Søvn” er ikke en feel-good-bog om forældreskabets glæder. Der er helt sikkert mange glæder ved at blive forældre, men denne bog fokuserer mere på de tilfælde, hvor forældrene kan blive frustrerede og trætte og ikke ved hvad de skal gøre af deres afmagt og træthed.

Digtene i denne bog fremstår realistisk og overbevisende. Teksterne fremstår også ærlige, sårbare og som nøgterne fortællinger fra en tilværelse med små børn.

Denne anmelder synes, at ”Søvn” er en god bog med velskrevne tekster. Bogen sætter både fokus på den kærlighed forældre føler til barnet, men digtene sætter også fokus på det tabu, at forældre nogle gange godt kan blive uendelig træt og ophængt, fordi et lille barn tager al opmærksomhed og tid i hverdagen.

”Søvn” er en modig bog, som gjorde indtryk på denne læser og anmelder. Jeg synes der er tale om solide, smukke og overbevisende tekster. Selvom især forældre vil kunne genkende sig selv i digtene vil jeg mene, at disse digte også er relevante for dem, der ikke har børn – ganske enkelt fordi der er tale om god, gedigen litteratur, der kan gøre os alle sammen klogere på hvordan livet som forældre til små børn også kan se ud.

”Søvn” får 4 stjerner med på vejen – og en varm anbefaling til alle, der holder af stor litteratur og solidt håndværk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter