0 kommentarer

Drengen der krøb i vask af Morten Riemann

af d. 4. september 2017
Info
 
Sideantal

29

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7176-030-9

Originaltitel

Illustreret af Leo Scherfig

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Han spiller fodbold, er målmand og bliver derfor beskidt næsten hver dag. Han syntes det er sjovt, og han har intet imod at blive beskidt. Man kan jo altid blive vasket bagefter. Og det bliver han også. Men da han kigger sig i spejlet kan han ikke forstå, hvorfor det bliver sværere at se flere dele af sig selv. Spejlet er jo ikke blevet flyttet. Og det bliver værre hver gang han har været i bad. Så han holder op med at vaske sig. Far og mor syntes det er underligt, for man kan jo ikke bare rende rundt og være beskidt hele tiden. Og man kommer også til at lugte. Men det tager han sig ikke af. Han stopper bare med at bade. Da han efter kort tid er godt beskidt og begynder at lugte, så gider de andre ikke spille fodbold med ham længere. Og til sidst går han rundt helt alene indtil han møder en pige der heller ikke bryder sig om at bade. Hun får dog ikke lov at lege med ham ret længe.

Han bliver væk. Og selv om de andre ikke rigtig gider ham, fordi han er beskidt, så begynder de alligevel at lede efter ham. Men hvor er han?

Det er en flot illustreret børnebog der vil egne sig godt til børn, der selv er begyndt at læse men også til højtlæsning. Der er mange gode detaljer undervejs, og man får lidt ondt af den arme dreng som skiller sig ud fra mængden, fordi han nægter at gå i bad.

Bogen er underholdende og man kan nemt leve sig ind i universet. Men slutningen er lidt spøjs og jeg må nok erkende, at jeg ikke helt syntes slutningen gør at jeg føler, jeg har læst bogen færdig. Faktisk sad jeg tilbage og tænkte: Jamen hvad så nu? Hvad sker der videre? Og det er ret ærgerligt da resten af bogen ellers fungere fint.

Men stadig en børnebog som man sagtens kan glæde sig over at stifte bekendtskab med!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter