0 kommentarer

Det levende kød af Lene Kaaberbøl

af d. 20. april 2013
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

308

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7053-944-9

 

“Det levende kød” er andet bind i Lene Kaaberbøls historiske krimiserie om kadaverdoktorens datter, Madeleine Karno. Vi befinder os i Varbourg i Frankrig i 1894. Frankrigs præsident myrdes af en italiensk anarkist og samme nat myrdes også en af gadens piger på en så bestialsk måde, at det leder tankerne hen på Englands berygtede seriemorder Jack the Ripper. Politiet beder Madeleine Karno undersøge liget, og snart er hun dybt involveret i en sag der involverer overgreb på prostituerede og racehygiejne.

Tre år skulle der gå fra vi første gang blev præsenteret for Madeleine Karno i “Kadaverdoktoren” til det andet bind i serien, endelig, udkom. Mademoiselle Karno har været værd at vente på. Retsmedicinerens datter nægter at underlægge sig tidens holdning; at kvinder ikke er lige så meget værd som mænd og i hvert fald ikke bør have de samme rettigheder og muligheder. Trods modstand fra flere kanter, får hun tilkæmpet sig ret til at studere på universitetet. Som studerende føler Madeleine et konstant pres for ikke at skille sig mere ud end hun gør i form af sit køn, men studietiden er også en fantastisk opløftende oplevelse for det videbegærlige menneske hun er.

Lene Kaaberbøls idé med at lade sin hovedperson leve som selvstændig og oprørsk kvinde i Frankrig i slutningen af 1800-tallet er en af de ideer der puster nyt liv i krimigenren. Krimierne med Madeleine Karno giver et interessant og grumt indblik i hvor anderledes alting var for bare lidt over 100 år siden, hvor et menneskes tilværelse mere eller mindre var afgjort alt efter hvilket samfundslag det blev født ind i og med hvilket køn.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter