0 kommentarer

Åbent hus af Lars Saabye Christensen

af d. 9. oktober 2009
Info
 
Sideantal

291

Udgivet

2009

ISBN

978-87-92523-04-4

Originaltitel

Visning

Udgave

1.udgave

 

Vi befinder os i Oslo i 1990’erne. Det unge par Cathrin og Will har efterhånden boet sammen i 4 år, og det går jo godt alt sammen. Hun arbejder på et reklamebureau, han er manuskriptforfatter og de elsker hinanden. Alligevel er det som om, der er noget der mangler. En søndag efter endnu en aften i byen med vennerne foreslår Cathrin, at de tager ud og ser på et nyt sted at bo. Will synes det er mærkeligt, de bor jo fint, hvor de bor, men Cathrin insisterer. De næste par uger er det unge par til mange Åbent hus arrangementer, men hovedsagen er ikke at kigge og købe, nej det er en helt anden leg de leger. De begynder at dyrke sex i de fremmede hjem, med faren for at blive afsløret af de andre kiggende par. Deres forhold begynder herefter langsomt at falde sammen, og pludselig en dag er Cathrin væk. Will tror bare det er en fase, men Cathrin kommer ikke tilbage og en stor efterforskning sættes i gang.

Lars Saabye Christensen har skrevet en ganske god roman om parforholdets fortrædeligheder. Bedst som man troede, man var allermest forelsket og sikker på den anden, begynder en ny fase, hvor alt ser anderledes ud. Fortielser som man selv anser for meget små, er nu så store, at de overskygger alt, og derved vedbliver de fortielser. Disse små valg er med til at sætte dagsordenen for forholdet mellem to mennesker og dette må siges at være bogen gennemgående tema. Kunne man have handlet anderledes? Eller er der en mening med de handlinger man nu engang har foretaget?

Saabye skriver let og levende, og man fanges hurtigt af det unge pars forhold og prøver intens på at finde ud af, hvad det mon er, der ikke stemmer, og hvem der fortier hvad og hvorfor.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter