0 kommentarer

Søstre på de Syv Have 5: Det lilla monster af Camilla Wandahl

af d. 13. juli 2015
Info
 
Sideantal

51

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-3171-0

 

Vana og Sam har nøglen til at finde deres mor. Men de har også travlt som bare…. For den gamle Grif er døden nær, og selvom en ny Grif vil følge efter denne, vil det være mange år, inden den er stor nok til at hjælpe de to piger. Og ydermere er Vanas hjerte ikke rent. Hun ved ikke, hvilket ønske hun i virkeligheden gerne vil have opfyldt, og Griffen opfylder ikke forbipasserende luner.

Da Fergi snubber nøglen fra de to piger, og med høj og tydelig røst be’r om en SKAT lyser nøglen blåt ude over havet. Mange af besætningsmedlemmerne aner, at der lurer noget grimt og farligt, men iskoldt begær efter rigdom kan fylde meget og skibet sejles lige lukt i armene på det lilla monster.

En hård kamp udspiller sig og hverken isheksens kyklop eller Sam har tænkt sig at give op uden videre, men ak, monsteret er alt for stærkt og Sam forvandles til en statue af is. Vana og resten af besætningsmedlemmerne er nu alene i kapløbet om at befri pigernes mor OG Sam inden isheksen får fat i al den magi der er i verden.

Stemningen i Søstre på de syv have 5 følger den tråd, der er lagt i seriens øvrige 4 bind. Bøgerne kan læses af børnene selv, og skønt der nok vil være nogle ord, der i så fald misses, er handlingen og stemningen tilpas tydelig til at de sluger bogen råt.

Søstre på de syv have serien appellerer til de piger, der hverken er blevet sparket af en gal hest, ramt af Amors pil eller svigtet af en slibrig veninde, men som alligevel gerne vil læse gode bøger, helst med fart over feltet, og gerne med en pige som hovedperson.

Illustrationerne er af Jesper Ejsing og Christian Guldager. Som forælder og voksenslæser fandt jeg illustrationerne dejligt enkle og farveholdningen understregede stemningen godt. Min prøveklud af en læsehest virkede derimod nærmere til at finde dem i vejen, hver sin smag.

Til gengæld var vi rørende enige om, at det univers Camilla Wandahl har skabt, med de to for hinanden ret ukendte søstre, der står side om side i kampen for at udslette det unde, det univers kan vi ikke få for meget af. Vi kaster fem hele stjerner efter de to søstre, og håber at Vanas hjerte snart bliver rent, så vi kan få søsteren og moren hjem i en fart!

Samhørende med: Den sorte vinge (1)Den magiske storm (2)Den røde slange (3)Den kolde nøgle (4) og Den iskolde heks (6)

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter