0 kommentarer

Den eneste udvej af Klaus Scharbau

af d. 13. juli 2015
Info
 
Sideantal

332

Udgivet

2014

ISBN

978-87-93196-10-0

 

Steen får en ny klassekammerat, Jacob. Jacob er intelligent og sympatisk og de to unge mænd bliver hurtigt rigtig gode venner, så gode venner at de trods et overvældende klasseskel tilbringer mange ferier og eftermiddage sammen.

Steen møder Jacobs tvillingebror Frank, en meget indesluttet og arrogant know-it-all person, som man ifølge Jacob skal vogte sig for.

Samtidig med oprulningen af de to mænds skoletid får vi i kursiv Steens fortælling om hans kompaniskab med Sonja og hans nutidige fangeskab i Brasilien. Her sidder han fængslet for modet på hr. X

Hvem Sonja er, hvem der er blevet myrdet og den sande grund dertil optrævles først henimod slutningen af bogen.

Dette bude jo virke, som en solid måde at fastholde spændingen til det sidste, men ak. På bagsideteksten står der: ”Vogt jer for hverdagens lille Hitler. Despoter opnår kun den magt, passive mennesker stiller til deres rådighed. Menneskets største svaghed er eftergivenhed og manglende handlekraft!”

Således oplyst var forventningerne store. Jeg havde regnet med en raffineret hovedperson, en despot, hvis handlinger var subtile og svært gennemskuelige. I stedet måtte jeg navigere en snoet vej mellem en langsommelig bog og mine egne højtragende teorier født af ren kedsomhed og al for meget forudsigelighed.

Mine egne fantasier viste sig desværre at være meget urealistiske og det plot, som Klaus Scharbau smed i hovedet på mig på bagsideteksten ”holdt” historien igennem.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter