0 kommentarer

Søren Kierkegaard. En kritisk Fremstilling i Grundrids af Georg Brandes

af d. 28. juli 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

263

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-14004-0

 

Selvom jeg ikke er den store kender af Georg Brandes eller Kierkegaard valgte jeg alligevel, at læse Georg Brandes´ værk “Søren Kierkegaard. En kritisk fremstilling i grundrids”, der – som titlen antyder – handler om Kierkegaards liv og værker.

Gennem hele bogen fornemmer læseren, at Brandes så et stort lys i Kierkegaard, og det er både godt og skidt. Godt fordi Brandes skriver medrivende og smukt, skidt fordi bogen også ender med at blive noget rosenrød og ensidig.

Romanen berører emner som Kierkegaards ægteskab, brugen af ironi i litterære værker, Kierkegaards ungdom og Kierkegaards holdning til kirken (som ikke lader til at være positiv).

Efter at have læst denne bog er jeg blevet en del klogere på Kierkegaards liv og levned, og jeg har fået adgang til de tanker Brandes gjorde sig om sit store forbillede. På den måde har det været en lærerig og spændende oplevelse at læse bogen.

Jeg ved ikke om bogen vil være lærerig for de anmeldere, der allerede har stort kendskab til Kierkegaard, men for novicer udi Kierkegaard er denne bog absolut læseværdig – og i høj grad anbefalelsesværdig.

Brandes er en god forfatter, der kan sit kram, og da jeg både blev klogere og følte mig underholdt under læsningen af denne bog belønner jeg derfor bogen med 4 stjerner.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter