0 kommentarer

Mørke afkroge af Elizabeth Haynes

af d. 3. marts 2013
Info
 
Sideantal

479

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92845-09-2

Originaltitel

Into the darkest corner

 

Da Cathy møder den charmerende dørmand Lee er hun solgt – og det er gensidigt. Snart danner de par, og Cathys veninder kan slet ikke få armene ned – hun er vildt heldig med en mand som Lee, flot, charmerende og tydeligt forelsket. Men desværre er det for godt til at være sandt – Lee har en anden side, han er også manipulerende, voldelig og rå, han vil ikke fortælle hvad hans arbejde består i, han overvåger Cathy – der snart begynder at føle sig som jaget vildt, og bare ikke kan komme ud af forholdet. Volden eskalerer, han er ved at slå Cathy ihjel og får en fængselsstraf.

I hvert andet kapitel er vi i år 2003/2004 hvor Cathy og Lee var par – skiftevis med 2007/2008 hvor Cathy er flyttet, lever med OCD, tvangstanker, panikangst, må tjekke alting og udføre en mængde daglige ritualer. Da Stuart flytter ind i lejligheden ovenpå begynder et venskab at spire frem – og da Stuart tilfældigvis er psykolog og ved en masse om OCD, sørger han for, at hun får hjælp.

Det er en spændende thriller. Dog synes jeg, at den i kapitlerne fra 2007/2008 er rimelig langtrukken. Jo, Cathy udfører tvangshandlinger og ritualer, men disse beskrives og gentages så mange gange i bogen, at jeg til sidst syntes, at nu havde jeg hørt, hvordan Cathy rører mælk i teen, så den får den helt rigtige farve – den måde, hun tjekker døre og vinduer, ja det er sikkert for at forstærke fortællingerne om tvangshandlingerne, at det gentages så mange gange, men jeg synes, der kunne være skåret ned der. Ligeså med slutningen – den er meget utroværdig, og jeg tvivler på at et nervøst menneske som Cathy ville kunne finde den styrke og det mod hun finder i bogen. Alligevel er det ikke en dårlig bog – bestemt ikke – den er spændende og spiller på det psykiske.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter