0 kommentarer

Mediciernes hemmelighed af Michael White

af d. 22. juli 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

233

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7714-892-7

Originaltitel

The Medici secret

Udgave

1.udgave

 

Edie Granger arbejder sammen med sin onkel i en krypt i Firenze med at undersøge den berømte italienske slægt Medicis jordiske rester. De er blandt andet interesseret i Cosimo de Medicis lig, som levede i 1400 tallet. Og med god grund, for pludselig finder de en mystisk stentavle lagt ind imellem hans knogler. De når dog ikke at undersøge, hvad denne tavle betyder før Edies onkel bliver myrdet, og hun selv er jaget vildt.
Med sin ven Jeffs hjælp forsøger de at finde ud af, hvad det er for en hemmelighed liget gemte på. De bliver bla. kontaktet af en gammel opsynsmand ved krypten, der hævder andre ting på ulovlig vis blev fjernet fra stedet i 1960’erne, og et mønster tegner sig: Cosimo de Medici tog en stor hemmelig med sig i graven, en hemmelighed, som andre gerne vil have fingrene i. Heldigvis er der skjulte koder og spor at gå efter, og Jeff og Edie kommer langsomt på sporet af, hvad der skete for så mange år siden. Men som sandheden går op for dem, dør flere og flere i deres kølvand og spørgsmålet er, om hemmeligheden er sin afsløring værdig? Ville den måske være bedre tjent med aldrig at komme for dagens lys?

Michael Whites roman er meget spændende, og man er godt underholdt fra start til slut. Den minder i sin fremgangsmåde meget om tidens trend inden for “Da Vinci” lignende mysterier, men bogen er bestemt ikke ringere af den grund. “Mediciernes hemmelighed” byder både på et indblik i renæssancens Italien og fortæller om, hvor langt man vil gå både for at bevare samt ikke mindst afsløre en gammel hemmelighed.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter