0 kommentarer

Slutstenen af A.M.Dean

af d. 29. oktober 2015
Info
 
Sideantal

431

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93079-25-0

Originaltitel

The Keystone

Udgave

1 oplag 1 udgave

 

”Slutstenen” er i princippet en fortsættelse af bestselleren ”Det forsvundne bibliotek”, men det er på ingen måde en forudsætning at man har læst den.
Vi følger ægteparret Emily Wess og Michael Torrance, hun er professor og han arbejder på British Museum, og da vi kommer ind i historien er hun i gang med at undersøge et gammelt dokument for dets ægthed. Det viser sig hurtigt, at der er andre som også er interesseret i dokumentet, folk som er parat til at dræbe for at nå deres mål. Det bliver starten på en hektisk jagt, som fører parret til Egypten på jagt efter den krypteringsnøgle, som kan knække koden i Nag Hammadi-kodekset, og sikre en gnostisk sekt vejen til åndelige verden, væk fra den jordiske forbandelse.
Det er en let læselig bog med et højt tempo, som fører os fra London via Kairo til Chicago. Kapitlerne er korte og skifter i tid og sted på en måde, så spændingen holdes og den råde tråd er intakt. Så kan man lide gåder og mystik bundet op på historie, så er dette lige bogen.
A.M. Dean er pseudonym for én af de førende autoriteter inden for gamle kulturer og religion, hvis ekspertise i semantikken har givet ham prominente positioner på nogle af verdens mest prestigefyldte universiteter, men A. M. Dean er lidt af et mysterium, og ingen kender den sande identitet på manden bag pseudonymet. A.M.Dean kan følges på hjemmesiden http://www.amdean-books.com, hvor der også står lidt om baggrunden for de to bøger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter