0 kommentarer

Kim Novak badede aldrig ved Genesaret af Håkan Nesser

af d. 14. april 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

208

Udgivet

2009

ISBN

87-7394-690-7

Originaltitel

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

 

Romanen, som egentlig er en krimi, handler om den 14-årige Erik, hans bror Henry og Eriks ven Edmund der bliver sendt til familiens sommerhus Genesaret ved søen Möckeln i Sverige. Eriks mor er ved at dø af kræft og Edmunds mor er på afrusningsophold, og sammen oplever de en masse den sommer i 1960´erne.
Kort fortalt, så forelsker alle 3 knægte sig i den skønne Ewa, som ligner Kim Novak. Hun er egentlig kæreste med den lokale slagsbror, som også slår hende. Henry og Ewa indleder en affære, hendes voldelige kæreste opdager det og truer Henry gennem Erik og Edmund. Kort efter findes Ewas kæreste myrdet tæt på sommerhuset, hvor de 3 holder til.
De 3 holder sammen i tykt og tyndt hele livet, og holder tæt med hvad der egentlig skete ved Geneserat den sommer. Mens læseren må gætte sig til hvem der myrdede Ewas kæreste – selv er jeg nede på 2 personer, Edmund eller Erik.

Historien er skrevet ud fra Eriks syn på livet, og det han som 14-årig tænker, føler og er forvirret over. En typisk teenageroman, men så velskrevet, humoristisk og skøn at alle kan læse den uden at føle sig snydt. Bortset fra man ikke får morderens navn at vide selvfølgelig!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter