0 kommentarer

Slægten 3: Flaget fra himlen af Majken Bloch Skipper

af d. 13. november 2008
Info
 
Sideantal

284

Udgivet

2005

ISBN

87-11-29084-6

 

I 3. bind møder vi Kristoffer Dane, som må se sin far svinde ind til kun en skygge af sig selv efter Gunhilds død. Kristoffer tvivler på hvad der skal bringe ham tætter på kongen og det gamle løfte. Hvornår giver Toke ham lov til at skabe sin egen fremtid.
Efter lange forhandlinger får Kristoffer endelig lov til at rejse væk fra gården, til kongens gård med nye muligheder, muligheder som bringer Kristoffer ud i verden.
Kristoffer har stort held med de damer, der krydser hans vej, så stort held, han skal passe på de ikke skaber problemer for ham. Kristoffer søger den store kærlighed, selvom han aldrig lover pigerne noget, han ikke kan holde. Han tvivler på at den rigtige kærlighed, den som Toke og Gunhild havde, vil være at finde for ham selv. Men en dag banker også kærligheden på hos Kristoffer.
Kristoffer bruger sin lange uddannelse og sine fantastiske taktiske evner til at leve fuldt ud og mere til op til slægtens troskabsed til kongen af Danmark.

Majken Bloch Skipper har skrevet Gundhilds kamp (bind 2) i serien slægten. Majken Bloch Skipper skriver med en stor fornemmelse for hvordan det må have været at leve i Danmark år 1175 til 1219. Hvilken skam der har været forbunden med at skulle se sin far blive en skygge af sig selv efter Gunhilds død. Majken Bloch Skipper beskriver linjer fra Gunhild til Kristoffer på sådan en måde, at Kristoffer ikke står i skyggen af sin mor. Han får lov til at stå på egne ben. Han møder fjender med sin slægts blod rullende i sine årer, men med sin egen beslutsomhed og vilje bag, med højt hævet sværd og et bankende mandshjerte, som enhver viking ville være misundelig over. Det er med en fabelagtig indlevelse og kendskab til datidens Danmark, at Majken Bloch Skipper skriver dette 3. bind af serien slægten.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter