0 kommentarer

Havets katedral af Ildefonso Falcones

af d. 13. november 2008
Info
 
Sideantal

629

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7604-132-8

Originaltitel

La catedral del mar

 

Ildefonso Falcones´ historiske roman er en hyldest til Barcelonas indbyggere, der fra starten af 1300-tallet og 54 år frem bygger “folkets katedral” Santa de la Mar ved hjælp af den tids havnearbejdere, Bastaix´er og troen på den hellige jomfru.
En hel by samarbejder om at bygge et kæmpe værk ved hjælp af donationer og frivillig arbejdskraft, men også at stå last og brast når det brænder på, som f.eks. når italienere, mallorcanere m.m. går i krig mod Barcelona, så samles alle byens folk, rige som fattige omkring det fælles mål at slå fjenden tilbage.

Fra start til slut bliver læseren halet igennem hele følelsesregistret med mord, voldtægt, ufattelig fattigdom, vold, kærlighed, sorg og uretfærdighed – så medrivende og virkelighedstro, at man fornemmer både piskeslag fra riddere og herremænd, samt sulten og pesten som hærger dette udsatte folk.
Konger, præster, jøder, pottemagere, prostituerede, bønder og andet godtfolk bliver beskrevet med en sådan troværdighed og kærlighed, at man ikke et sekund er i tvivl om at dette til tider groteske scenario rent faktisk har foregået, men også at Falcones selv stammer fra Barcelona – og ønsker at hylde sin bys historie.

En meget læseværdig/venlig bog med korte kapitler og flydende sprog.
Man kan kun glæde sig til at læse den næste bog han udkommer med.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter