0 kommentarer

Skyggerne og regnen af Håkan Nesser

af d. 19. oktober 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

333

Udgivet

2006

ISBN

87-7394-974-4, 978-87-7394-974-0

Originaltitel

Skuggorna och regnet

 

David Mörtberg, 53 år, har søgt orlov fra sit job for at tage til sin barndomsby og til søsteren Maria, som i et brev har bedt ham om at komme. Deres plejebror Viktor, som har været forsvundet i 30 år, er vendt tilbage. Maria er urolig og opskræmt, og har brug for at tale med David.

Herefter springer handlingen tilbage i tiden til 1965, og vi får Davids fortælling om barndommen og opvæksten i byen K sammen med plejebroren Viktor – et usædvanligt barn med en særlig matematisk begavelse, som udsættes for flere voldsomme traumer i sin barndom og ungdom.

Langsomt og støt skrider fortællingen frem, mange familier og personligheder i byen beskrives på den meget grundige og detaljerede facon, som er Nessers kendetegn. Alle disse beskrivelser leder os frem til Rossvaggakollektivet, som bestod af Viktor Vinblad, Nervøse Person, Bengt-Olle Farin og Sara Salmodin. Og til et mord, som blev begået for 30 år siden, samtidig med at Viktor forsvandt.

Anden del af bogen er Viktors fortælling. I løbet af 100 kapitler, en form for dagbogsnotater, der springer i tid og sted, får vi Viktors version af barndommens og ungdommens minder, kombineret med hvad der er sket i hans liv i de sidste 30 år.

Og endelig løses mordgåden – 30 år efter mordet. Og igen er det ikke det vigtigste i bogens handling, nej, det er Nessers specielle evne til at bygge sine personer op for læseren, så de står lyslevende. Nesser er samtidig suveræn til at bygge en spænding op, så man sluger hans bøger, men det er på en ganske særlig måde, hvor forbrydelsen træder i baggrunden og personskildringen bliver det vigtigste. Absolut en læseværdig bog!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter