0 kommentarer

Skønnest af Gail Carson Levine

af d. 11. februar 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

264

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-22833-3

Originaltitel

Fairest

 

Aza blev kun en måned gammel efterladt af en pige i kroen “Den bløde dyne” som ligger i den Ayorthanske landsby Amonta. Kroejeren og hans kone tog pigen til sig som deres egen og Aza fik en tryg og god opvækst på kroen, hvor hun hjalp til med at servicere kroens gæster. Ayortha er kendt som sangernes land og Aza synger helt vidunderligt, hun er den bedste i søskendeflokken, ja faktisk i hele Amonta. Noget der dog plager hende er, at hun har udseendet imod sig og de mange kommentarer, som ofte falder om hendes manglende skønhed, sårer hende dybt.

En dag kommer en hertuginde til kroen og overnatter der. Selvom hun er en virkelig svær gæst at behage og personalet modvilligt går til hendes værelse for at betjene hende, så får Aza et godt forhold til hende. Da Aza er blot 15 år sker der noget og hertuginden byder hende at være hendes selskabsdame til et kongeligt bryllup, noget der skal vise sig at blive et vendepunkt for den unge pige.

Et ægte eventyr med masser af spændende handling. Jeg kunne godt lide selve fortællingen, men der var lidt for meget eventyr over det til at armene kom helt op over hovedet. Historien rummer både spænding, humor og romantik og jeg er sikker på den vil fornøje yndere af fantasygenren eller dem der kan lide eventyrlige bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter