0 kommentarer

Muselilles (Emily Gravetts) store bog om frygt af Emily Gravett

af d. 11. februar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

28

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31248-3

Originaltitel

Little mouse's (Emily Gravett's) big book of fears

 

“Alle er bange for et eller andet.

At leve med frygt kan selv få den modigste til at føle sig lille.

Emily Gravetts Store bog om frygt er bogen der kan hjælpe dig med at besejre dine fobier.

Den er skabt af en ekspert i angst og bekymring. Dens forfatter har en livslang erfaring i at dulme sin frygt ved hjælp af kruseduller.

Du kan også besejre din frygt med kunstens hjælp!

På hver side i bogen er der et tomt område hvor du kan beskrive din frygt og lære at se den i øjnene ved at bruge en kombination af:
Kruseduller
Skrift
Collage

HUSK!
HAR MAN SET SIN FRYGT I ØJNENE, HAR MAN BESEJRET DEN!”
(side 2)

Bogen er bygget op således, at hver side repræsenterer hver sin fobi, og hold da op hvor er der egentlig meget man kan være bange for. Blandt andet finder man angsten for insekter, uhyrer, gå i seng, vand, ja endda for snavs. Det brede repertoire efterlader læseren med det indtryk, at der stort set ikke er noget, man ikke kan være bange for, og dermed bliver der åbnet op for, at man kan tage snakken om, hvad det end er barnet frygter. Intet virker for mærkeligt.

Formålet med bogen er, at det er en brugsbog, der skal hjælpe frygtsomme børn med at sætte ord og følelser på det, de er bange for. Hvorvidt dette virker skal jeg lade være usagt, men jeg tror helt afgjort, at bogen kan være med til at sætte nogle tanker i gang hos barnet om, hvad grunden egentlig er til frygten og samtidig åbne op for en generel snak om, hvordan det kan være, at vi alle har noget vi er bange for, begrundet eller ubegrundet.

Utrolig flot layout hvor der virkelig er kræset for detaljerne. På en af siderne er der for eksempel brændt et hul i papiret, så man kan kigge igennem til næste side. Andre steder er der fold ud sider, med spændende og uventede detaljer. Bogen er simpelthen så proppet med små detaljer at interessen bliver vakt hos den opmærksomme læser.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter