0 kommentarer

Under jorden af William Boyd

af d. 10. december 2010
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

424

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92639-14-1

Originaltitel

Ordinary Thunderstorms

 

Adam Kindred har det hele. Et godt job, en dejlig kone og penge på kontoen.
Han sætter det hele over styr da han har et engangsknald med en ung studerende, der kaster sin kærlighed på ham og orienterer konen.

Trist tager han til indre London for at gå til jobsamtale. Herefter mødes han tilfældigt med en hr. Phillip Wang, der er immunolog. De taler sammen, Phillip Wang tager tilbage til sit hotel, men glemmer en mappe som Adam returnerer. I den forbindelse overværer han dog mordet på hr. Wang hvorefter begivenhederne virkelig tager fart.

Adam bliver efterlyst for mordet og beslutter sig for at gå under jorden indtil han har beviser nok til at bevidne sin egen uskyld. Undervejs i jagten på beviser bliver han forfulgt at en kold lejemorder og folk med meget stærke interesser indenfor medicinalindustrien.
Adam får brug for al den hjælp han kan få undervejs og bliver heldigvis allierende med en luder, en politikvinde og en håndfuld af bekendte kaldet John.

Bogen har en åben slutning, hvilket er en af dens store forcer. Selvom Adam er fuldt ud i stand til at overleve sin nye livssituation, og det endda uden at blive synderligt korrumperet, er vi som læsere alligevel hele vejen igennem bogen usikre på hvorvidt hans overlever endnu en dag under jorden.
Begivenhederne er alle skildret meget realistisk. Miljøskildringerne er nøjagtige og Adam Kindred er fint skildret. Personskildringerne holder hele vejen igennem bogen og den åbne slutning samt det gennemtænkte plot gør bogen yderst læseværdig. Skildringen af hvilke interesser der er på spil i medicinalindustrien er yderst relevante og virker overbevisende beskrevet.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter