0 kommentarer

Skeletterne i Fleshmarket Close af Ian Rankin

af d. 8. januar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

413

Udgivet

2006

ISBN

87-7955-426-1

Originaltitel

Fleshmarket Close

 

Så er Ian Rankin klar med den 12. krimi om kriminalkommissær John Rebus, og denne gang med en twist. Bogen handler ligesom de foregående i serien om Rebus og hans kolleger i Edinburghs kriminalpoliti. Denne gang er en indvandrer blevet myrdet i et socialt belastet boligområde, og der er ingen der har set noget. Politiets efterforskning antænder et fremmedhad, og Rebus har nok at gøre med at holde tingene under kontrol. Samtidig bliver der fundet to skeletter, en kvinde og et barn, i et gulv under en pub, og Rebus’ gamle makker Siobhan bliver kontaktet af et forældrepar hvis ene datter begik selvmord efter en voldtægt, og hvis anden datter nu er sporløst forsvundet.

Ian Rankins store styrke som forfatter er hans sans for karakterer og miljø, og heller ikke denne gang bliver man snydt for nogle fine beskrivelser af den skotske hovedstads mindre pæne sider, eller for Rebus’ person, som er kompleks, ynkværdig og opmuntrende på samme tid.
I ”Skeletterne i Fleshmarket Close” bliver Rebus, og dermed læseren, nødt til at forholde sig til (illegal) indvandring og alt hvad der dermed følger. Det er vigtigt, politisk, tankevækkende og ikke altid lige behageligt, for Ian Rankin har nok ret når han lader en af bi-figurerne udtale:

“Alle er racister. Inklusive mig selv. Det er måden, vi forholder os til det ubehagelige faktum, der er væsentlig.”

Alt i alt en glimrende krimi, som har alt det som man har lært at elske og forvente af en Rebus-roman, plus nu altså småpolitiske undertoner. En række flot fortalte historier der fletter sig ind og ud imellem hinanden, inklusiv referencer til populærkulturen og gæsteoptrædener fra fortiden. Derfor kan det da også være en fordel at man kender lidt til de øvrige bøger i serien, som i øvrigt varmt kan anbefales, så man bedre kan sætte sig helt ind i hvad det vil sige at være John Rebus.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter