0 kommentarer

Pirates of the Caribbean 1: Storm forude af Rob Kidd

af d. 8. januar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

147

Udgivet

2006

ISBN

8711216166

Originaltitel

Pirates of the Caribbean 1: The Coming Storm

 

Hermed første bind i serien “Pirates of the Caribbean” med den unge Jack Sparrow, piraten som er kendt fra filmene af samme navn.

Begivenhederne sættes i gang, da den unge Jack på en kro stjæler en vadsæk fra en stor pirat. Han er overbevidst om, at sækken er stjålet fra ham selv, hvilket et nærmere kig på indholdet afslører den ikke er. Pigen Arabella slæber, godt utilfreds med al den ballade Jack har ført med sig, den unge pirataspirant væk fra kroen. Hendes far ejer stedet, som på grund af Jacks udåd er godt på vej til at blive splittet ad af et kæmpe slagsmål. Da de to kigger på sækkens indhold, afsløres en genstand som Arabella har hørt om fra den megen fuldmandssnak, hun hver dag lægger øre til. Det hun hidtil blot har troet var en legende, viser sig at være skeden til Cortés’ sværd.

“Arabella fløjtede. “Ved du, hvad det er?” Hendes stemme skælvede af ophidselse.
“En masse guld værd?” spurgte Jack.
“Det er skeden til Cortés’ sværd,” hviskede hun.
Jack spærrede øjnene op.
“Der står: TILHØRER HERNANDO. Det er skeden til det forbandede sværd, der gav Cortés magt til at erobre aztekernes land!” Arabellas øjne skinnede. “Legenden siger, at sværdet gjorde ham uovervindelig i kamp og gav ham mystiske kræfter, der fik aztekerne til at tro, at han var en gud. […]”
(side 28-29)

Jack er en sand eventyrer, og han er ikke sen til at se mulighederne i byttet. Han får overbevidst pigen Arabella om sine visioner, der går ud at finde frem til sværdet som sammen med skeden gør ejeren uovervindelig.

Inden de to når at tage af sted på deres eventyr, slutter endnu én sig til besætningen, den unge skidtvigtige aristokrat Fitzwilliam P. Dalton den Tredje. Han har ved et rent tilfælde fundet det kort, som Jack har tabt. På kortet står ekspeditionen beskrevet, og da den unge rigmandssøn trænger til spænding i hverdagen, insisterer han på at komme med. Jack sætter sig imod, men Fitzwilliam får til sidst sin vilje.

Den lille umage besætning får følgeskab på turen, da piraten som Jack har stjålet sækken fra vil have sit gods tilbage. Han er ingen ringere end kaptajn Torrents, den mest berygtede pirat i det Caraibiske hav, ikke nogen munter herre at have følge af. Hans vrede over at have mistet skeden udløser en frygtelig orkan, som gør ekspeditionen livstruende for Jack og hans besætning.

Det tegner til at blive en rigtig god serie, og jeg kan derfor kun anbefale bogen. Handlingen rummer både rå spænding og humor, så der er noget til de piratglade drenge og piger. Bogen er letlæst, med store typer og en overskuelig tekstmængde på hver side. Desuden er bogen krydret med helsides illustrationer.

“Pirates of the Caribbean” kan også varmt anbefales som film, og indtil nu er der to af slagsen, nemlig “Den sorte forbandelse” og “Død mands kiste”. Du kan læse mere om filmene på hjemmesiden www.Pirates.Movies.com. Disse to film er genfortalt for børn i bøgerne af samme navn.

Bogen kan læses fra 10 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter