0 kommentarer

Den spanske elsker af Joanna Trollope

af d. 8. januar 2001
Info
 
Sideantal

321

Udgivet

1999

ISBN

87-595-0419-6

Originaltitel

A Spanish Lover

 

Alle med søskende eller for den sags skyld alle, som er del af en familie, vil være i stand til at genkende visse elementer af Joanna Trollopes “Den spanske elsker”. På gode dage er det glæden ved at kunne spejle sig i andre og føle sig som del af en helhed, der gør det med familie og søskende så dejligt, men så er der resten af tiden, hvor man bare gerne vil bryde fri og eksistere som en selvstændig person!
I denne roman er situationen sat på spidsen, for hovedpersonerne er ikke blot søstre, de er også tvillinger. Vi møder dem, da de er i trediverne, og hver især har skabt sig deres eget liv, men hvor de også stadig er dybt afhængige af kontakten med hinanden. Den ene er ”moderdyret”, som også gerne ville have været kunstner, den anden er den enlige karrierekvinde med eget rejsebureau. De har så at sige fordelt rollerne mellem sig. Problemerne begynder, da den enes perfekte liv begynder at krakelere, og da den anden tager på forretningsrejse til Spanien. For hvem er det egentlig, der har fordelt rollerne, og er det den eneste måde, de kan eksistere på?
“Den spanske elsker” kommer omkring hele spektret med søskendejalousi og –kærlighed, problemer med ægteskabet og forældrene osv. I længden kunne jeg godt have undværet bare et par af problemerne, det er som om der ikke er plads til at få uddybet dem alle, og så ender de i stedet med kun at være parodier. Men alt i alt en medrivende bog, som får en til at krumme tæer mens man griner!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter