0 kommentarer

Skæbnemageren af Kenneth Bøgh Andersen

af d. 10. marts 2019
Info
 
Sideantal

169

Udgivet

2017

ISBN

978-87-638-3468-1

Originaltitel

kunstner: Lars Gabel

 

Simon er godt og grundigt træt af sin tvillingebror Tim, og derfor ønsker han at Tim aldrig var blevet født. Men ønsket går i opfyldelse, og ganske som pigen i filmen ‘Labyrinten’ (med David Bowie) må Tim rejse ind i en anden verden for at skaffe sin bror tilbage, før det er for sent. For selvom Tim nu ikke blev født, har Simon stadig en svag fornemmelse af at have mistet ham, men den fornemmelse svinder hurtigt ind. Snart vil Tim være helt væk.

Bøgh Andersens stort anlagte fabel er både flot og fantastisk, og samtidig er det en fortælling om store emner, for hvornår er man ond, og er Simon et ondt menneske, når han ønsker sin bror væk? Er det Simons skæbne at være ond, og kan man ændre sin skæbne, ved bevidst at arbejde med sig selv?

Skæbnemageren er iklædt et billedunivers skabt af Lars Gabel, og her er kælet for figurer, farver og opsætning. Så meget, at læseren i passagen hvor Simon overskrider barrieren mellem de to verdener, må vende bogen rundt mens Simon hvirvles rundt på siderne. Mageløst og genialt.

 

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter