0 kommentarer

Sherif af Lars Kjædegaard

af d. 14. juli 2018
Info
 
Sideantal

387

Udgivet

2018

ISBN

9788763852586

 

Lars Kjædegaard (1955) cand. mag i engelsk og litteraturvidenskab, debuterede i 1981 og har siden da skrevet 34 bøger. I 2011 udkom det første bind i serien med makkerparret Anita Hvid og Thor Belling, og nu er tolvte selvstændige krimi om udkommet, ‘Sherif’.

Vi befinder os i et terrorramt København. Justitsministeriet, PET og politiet holder krisemøde og bølgerne går højt, der er ikke konsensus mellem parterne. Så da chefen for drabsafdelingen kort efter bliver skudt på Rådhuspladsen, og den formodede drabsmand umiddelbart efter bliver fundet og dræbt af politiet, overtager PET sagen, og et politisk spil går i gang. Samtidig undersøger Anita Hvid og Thor Belling et kvindemord, som ser ud til at have forbindelse med drabsmanden, men de to sager er ikke mulige at koble sammen. De er derfor presset ud over det sædvanlige og må gå anderledes til værk end normalt.

En fantastisk god bog, dejligt sprog og en handling man ikke helt kan sige sig fri for at tænke om det nu kunne ske. Jeg oplever bogen noget mere politisk end de forrige, hvilket bestemt ikke trækker ned i min optik. Jeg kun beklage at Lars Kjædegaard har valgt, at næste bog går bag ud i tiden….det betyder jo at jeg og alle andre skal vente endnu længere for at få fortsættelsen af dette politiske rænkespil.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter