0 kommentarer

Sommerhus med swimmingpool af Herman Koch

af d. 14. juli 2018
Info
 
Sideantal

391

Udgivet

2018

ISBN

9788771806588

Originaltitel

Zomerhuis met zwembad, oversætter: Birthe Lundsgaard

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Herman Koch (1953) er kendt som tv-producent og forfatter. Bogen ‘Het diner’, udgivet i 2009 (Middagen) var hans gennembrud i Holland, solgt til 55 lande og også opført som teater og filmatiseret flere gange. Herhjemme fik bogen fine anmeldelser, så da ‘Sommerhus med swimmingpool’ udkom her i maj, var det en god lejlighed til at udvide mit kendskab til endnu en forfatter.

‘Sommerhus med swimmingpool’ er en utrolig intelligent spændingsroman som i den grad får ens tanker om moral og adfærd sat på en prøve.

Lægen Marc Schlosser og hans familie tilbringer en uge i et luksussommerhus hos en af hans patienter Ralf Maier, dennes familie og filminstruktøren Stanly med kone. Det bliver en sommerferie der ændrer alt for de ferierende. Det er midsommer og der er fest og fyrværkeri på stranden og de nærliggende strandbarer, humøret er højt og der bliver drukket en del, men så går galt. Marcs ældste datter bliver voldtaget, men ved ikke af hvem. Marc har sine anelser, men ingen beviser. Alligevel beslutter han sig for at handle, selv om der hele tiden dukker ting op som kan pege i den ene eller den anden retning.

En følelsesmæssig gyser, der lader læseren følge med i Marcs hjerne og de refleksioner han gør sig, også de der ikke er politisk korrekte. Det at bogen er skrevet i første person med Marks tale om sine tanker, gøren og laden, bevirker at jeg som læser bliver suget ind og også selv begynder at reflektere over, hvordan jeg vil agere. En skræmmende god bog, som lever videre efter at sidste side er læst.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter