0 kommentarer

Sejl af sten af Åke Edwardson

af d. 3. september 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

383

Udgivet

2003

ISBN

87-557-2439-6

Originaltitel

Segel af sten

 

”Sejl af sten” er en krimi, der handler om havet: havet som næringsvej, tilflugtssted, fristed og skæbne.

Kriminalkommissær Erik Winter kontaktes af Johanna, som han i sin ungdom havde en kort skærgårdsromance med. Hun beder om hans hjælp, da hendes far er forsvundet i Skotland, hvor han leder efter spor af sin far, der gik ned med en fiskekutter ud for Skotlands kyst under 2. verdenskrig. Da Johannas far findes død under besynderlige omstændigheder, kontakter Winter sin gamle ven, Steve MacDonald (”Dans med en engel”), og de aftaler at mødes på åstedet. De tager fruerne med og får på den måde en lille ferie ud af det. Tror de. Det er en sælsom historie, det er ikke overdrevet at sige, at de jager et spøgelse, men et højst levende et af slagsen.

Hjemme i Göteborg har hans kollega Aneta Djanali også fornemmelsen af at jage spøgelser. Hun er efterhånden besat af en sag om hustruvold med et underligt undvigende offer, og heller ikke her er alle, hvem de udgiver sig for at være.

På hjemmefronten overvejer Winter og hans kone Angela at købe en byggegrund ved kysten, men kan han nu forlade sin elskede lejlighed i hjertet af Göteborg?

Igen en kringlet og tænksom roman om Erik Winter, hans kolleger og hans familie. Åke Edwardson er ikke en forfatter for den, der ønsker en hurtig krimi til at slå et par timer ihjel med; til gengæld får den læser, der giver sig tid til fordybelse, et stort udbytte.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter