0 kommentarer

Seance med skæbnen – et Lydmouth mysterium af Andrew Taylor

af d. 27. maj 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

375

Udgivet

2006

ISBN

87-7955-431-8

Originaltitel

Call the Dying

 

Dette er 7. bind i serien om landsbyen Lydmouth, Kriminalkommissær Thornhill og journalisten Jill Francis. Jeg har ikke læst nogle af de foregående mysterier, men jeg overvejer at gøre det, efter at have læst ”Seance med skæbnen”.

Lydmouth er en lille landsby nord for London og her sker ting og sager. Den gamle, nu pensionerede, landsbylæge bliver myrdet og en ung fjernsynssælger fra London forsvinder sporløst, kun efterladende sine gule handsker. Har de to begivenheder noget med hinanden at gøre eller er det tilfældigt at de sker samtidig, og hvad betydning har de gule handsker for sagen?

Jill Francis er efter tre år i London vendt tilbage til Lydmouth, for midlertidigt at overtage ledelsen af lokalavisen Gazette. Hun bliver hurtigt hvirvlet ind i sagerne og tilsyneladende er der også nogen ude efter Gazette. Kan den rivaliserende avis, The Post, og dennes usympatiske redaktør, Mr. Fuggle, have noget med den sag at gøre?

Og hvem er det der bliver ved med at tisse ind af brevsprækken til Mr. Prouts legetøjsbutik?

Kriminalkommissær Richard Thornhill skal lede efterforskningen af hele molevitten og oven i det hele vil hans kone og børn have et fjernsyn!

Lydmouthmysterierne foregår i årene efter 2. Verdenskrig og jeg skulle lige vænne mig til tanken om at fjernsyn var noget helt nyt, cigaretter var noget alle røg, der var koldt og mørkt både inde som ude og skilsmisser var ikke noget helt almindeligt syn.

Persongalleriet er udførligt beskrevet og man kommer hurtigt til at holde af de to hovedpersoner, hvis man ikke allerede gør det fra tidligere bøger. Det er almen viden at de to har haft en affære med hinanden. Men man fatter hurtigt sympati for dem begge, men også for Thornhills kone, der tydeligvis godt ved hvad der er sket og kan komme til at ske igen!

Det er engelsk krimi når det er bedst. Historien er helstøbt og man bliver hurtigt opslugt af livet og personerne i den lille engelske landsby. Samtidig har romanen en helt speciel rolighed knyttet til sig, der er ikke den store stress og jag. Jeg kan forfalde til at kalde den hyggelig, på trods af, at det jo er og bliver en krimi.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter