0 kommentarer

Sandheden om Harry Quebert sagen af Joël Dicker

af d. 18. februar 2019
Info
 
Sideantal

697

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-2943-4

Originaltitel

La vérité sur l'affaire Harry Québert - oversat af Mette Olesen

Udgave

Bogklubudgave fra Gyldendals Bogklub efter overenskomst med Rosinante & Co

 

Marcus er en ung forfatter, som har haft stor succes og har tjent godt på sin første bog. Nu venter hans forlag på bog nr. 2 – men Marcus kan ikke skrive den, han er gået helt i stå.

Harry, som også selv har haft stor succes med en roman, er Marcus’ bedste ven og læremester – han har lært ham processen, hvad der skal til for at blive forfatter og lært ham at turde udfordre sig selv.

For 33 år siden forsvandt den 15-årige Nola – nu er liget af den unge kvinde fundet i Harry Queberts have i Aurora. Harry anklages for at have myrdet og begravet den unge pige, men Marcus er overbevist om hans uskyld. Han besøger Harry i fængslet og får hans historie – og sammen med politimanden Gahalowood begynder Harry at rode op i, hvad der egentlig skete for 33 år siden – og endnu længere tilbage. Han vil rense Harry – og til forlagets begejstring skrive ’Sandheden om Harry Quebert sagen’

Jeg vil karakterisere bogen som en ’langsom krimi’ – for omdrejningspunktet er selvfølgelig, hvem der dræbte og begravede den 15-årige Nola for 33 år siden. Men bogen har meget mere end det. Det er også en bog om at udfordre sig selv, om processen med at skrive en bog, at blive en god forfatter – og om et livslangt venskab mellem den unge forfatter Marcus og hans læremester Harry. Og så er det en kærlighedshistorie – der var mange følelser på spil i Aurora for 33 år siden.

Bogen er eminent godt bygget op. Lige som man tror, at sagen er opklaret, tager den en ny drejning – og endnu en. Og ikke nok med det – det viser sig, at flere af bogens personer har alvorlige hemmeligheder, som for alt i verden ikke må komme i frem i lyset. Og det påvirker i høj grad opklaringen af Nola-sagen, som viser sig at være mere kompliceret end som så.

Forfatteren giver sig god tid, og vi får indblik i ikke blot hovedpersonerne Harry, Marcus og Nola, men også det øvrige persongalleri lærer man at kende undervejs. Der er ingen løse ender – men mange overraskelser! Jeg er dybt imponeret over bogen, som er en ung forfatters debutroman.

Læs den, hvis du vil læse en bog, som ikke er fyldt med blodige detaljer, men som går langsomt frem og samtidig giver læseren et detaljeret indtryk af livet og ikke mindst beboerne i den lille by Aurora. Bogen får min største anbefaling.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter