0 kommentarer

Romanovprofetien af Steve Berry

af d. 8. juni 2008
Info
 
Sideantal

397

Udgivet

2005

ISBN

87-11-29116-8

Originaltitel

The Romanov prophecy

 

“Romanov Profetien” finder sted i nutidens Rusland, hvor store omvæltninger finder sted. I lang tid har landets styre ikke fungeret, og derfor er det bestemt, at zarstyret skal indføres igen. Men så er spørgsmålet: Hvem skal være Zar?
Det oplagte valg for russerne er naturligvis en Romanov, efterkommer af Nikolaj II, der blev dræbt med sin familie i 1918.
En zarkommision vælges til at bestemme hvem den tætteste Romanov slægtning er.
Her kommer vores hovedperson Miles Lord ind i billedet, sort advokat fra Atlanta, der er ansat til at kigge de russiske arkiver igennem, for at finde dokumenter der kan understøtte en bestemt Romanovs krav til tronen.
Men før Miles ved af det, er han indblandet i en alvorlig affære og bliver jagtet af den russiske mafia. Miles har nemlig opdaget nogle ting, som han ikke bør vide, hemmeligheder som ikke skal frem i lyset. Miles beslutter sig for at finde flere oplysninger omkring Romanoverne og hvad der virkelig skete den nat zar-familien blev dræbt i 1918.

Steve Berrys krimi er ganske velskrevet, i et sådant tempo at man bliver revet med, og det er svært at lægge bogen fra sig. Dog med nogle huller i plottet formår Steve Berry at overraske og hele tiden gøre læseren interesseret i, hvad der skal ske. Det er ikke en krimi, som man skal tænke over, man skal nyde den, mens man læser den. Den er klart inspireret af Da Vinci mysteriet, men kommer ikke op på det samme niveau, da den ikke er lige så gennemført.
Alligevel skal den have 4 stjerner for at formå at rive læseren med.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter