0 kommentarer

Rejser i scriptoriet af Paul Auster

af d. 10. august 2008
Info
 
Sideantal

167

Udgivet

2006

ISBN

87-91654-27-0

Originaltitel

Travels in the scriptorium

Udgave

1.udgave

 

En anmelder skriver: “Selv når Paul Auster laver små skriveøvelser, er han værd at følge.”

Og ‘skriveøvelse’ er nok den betegnelse, der dækker bedst i dette tilfælde. Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal placere ”Rejser i scriptoriet”.

I et cellelignende værelse sidder en gammel mand iført en pyjamas. Om han er på et sygehus, i et fængsel eller noget helt tredje, vides ikke. Om han er fri eller fanget i rummet, vides heller ikke.
Den gamle mand kan ikke huske noget. Han bliver, dagen igennem, fyldt med medicin af forskellig slags. Men om det er medicinen der er skyld i den manglende hukommelse, eller om han bare ikke kan huske, er ikke godt at vide. Den gamle mand kan ikke huske hvad han selv hedder, og bliver derfor kaldt Mr. Blank.

Mr. Blanks historie udfolder sig efterhånden i løbet af det døgn vi følger ham, og vi får en fornemmelse af noget grufuldt. Og forfatteren tager, på bogens sidste sider, en frygtelig hævn over Mr. Blank!

”Rejser i scriptoriet” er mit første møde med Paul Auster, og jeg glæder mig til at kaste mig over flere af hans skriverier. Jeg kan godt lide hans meget stramme måde at skrive på. Der står rigtig meget mellem linjerne!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter