0 kommentarer

Rejsende af Olga Tokarczuk

af d. 8. august 2016
Info
 
Sideantal

399

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7973-780-8

Originaltitel

Bieguni - oversat at Hanne Lone Tønnesen

Udgave

1. udgave

 

Hold da op en rodet og forvirrende fortælling. Jeg formåede ikke på samtlige 399 sider at finde ud af hvad meningen med denne bog er! Desværre, for jeg har tidligere læst noget af Olga Tokarczuk og var meget glad for “Kør din plov over de dødes knogler”, så  jeg havde set meget frem til denne. Men den skuffende som sagt fra start til slut.

Bogen bliver fremført som en “mosaik af fortællinger fra nær og fjern, nutid og fortid – med en mangfoldighed af mennesker”, hvilket var noget af det, som var med til at gøre mig interesseret i at læse den. Men AK NEJ, desværre blev mosaikken til en stor rodebutik og mangfoldigheden af mennesker blev til et meget forvirrende persongalleri, der ikke er til at finde hoved og hale i.

På bagsiden af bogen står der blandt andet: “Dens mange små historier griber på uforudsigelig vis ind i hinanden og viser hele tiden læseren nye fascinerende sammenhænge.” –  Her må jeg igen sige, at det kan jeg slet ikke genkende, for jeg kunne desværre ikke få noget som helst til at hænge sammen på noget tidspunkt i den 399 sider alt for lange roman.

“Rejsende” er en fortælling, hvor Jeg’et rejser ud i verden for at opleve. I bogen møder du et hav af mennesker i forskellige tidsperspektiver lige fra 1600 tallet og op til nutiden.

“Rejsende” er ikke en sammenhængende historie men en samling af en masse små historier, nogen meget korte og andre temmelig lange.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter