0 kommentarer

Pukkelryg pukkelryg af Tom Franklin

af d. 26. juli 2017
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7129-181-0

Originaltitel

Crooked letter, crooked letter

 

Tom Franklin vandt i 2011 årets Gold Digger Award med romanen Crooked letter, Crooked letter. (Pukkelryg pukkelryg)

Jeg tog to år om at blive færdig med bogen, og i dag fandt jeg ud af hvorfor. Det er varmen. Bogen foregår i Amos, Mississippi, hvor varmen er dræbende for alt energi. Og bogen foregår i ligeså langsomt tempo, som hovedpersonerne agerer med.

Larry Ott (Odd) er mærkelig. Han er en enspænder, en læsehest, en lille svækling, hvis far er temmeligt skuffet over ham. Hell, det er faktisk ikke engang en stor overraskelse, at hans eneste barndomven er en sort fyr, der kan alt det Larry ikke kan. Men vi er i Mississippi og det er slet ikke comme il faut for hvide og sorte at hænge ud sammen. Og da det skøbelige venskab sættes på en prøve dør det hurtigt.

Larry anklages af lokalsamfundets medlemmer for en forbrydelse, og trods manglende beviser er han nu definitivt udstødt.

Tyve år, adskillige krimier fra forskellige bogklubber og kedelige dage på faderens autoværksted senere er Larry atter under mistanke. Larry forsøger forgæves at kontakte vennen fra fortiden, for i hans optik er Silas Jones den eneste, der vil være villig til at hjælpe.

Fortidens hændelser har kilet sig ind imellem de to, og Silas har flere grunde til ikke at ville tilbage til Amos.

Selvom Pukkelryg pukkelryg er præmieret som værende årets bedste krimi i 2011, var det ikke handlingen, der holdt mig fanget. For mig at se, skal man begynde på bogen en dag, hvor man har GOD tid. Først efter lang tid blev jeg som læser opslugt af bogen. Af person- og miljøskildringerne. Af Larrys evne til at overleve i et ensom liv, hvor kun folk, der ikke har hjemme i Amos opsøger ham på autoværkstedet.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

 

Bedømmelse
Karakter