0 kommentarer

Dyveke og Mor Sigbrit af Herta J. Enevoldsen

af d. 20. august 2006
Info
 
Sideantal

138

Udgivet

1978

ISBN

87-411-4661-1

 

Dette er en historisk roman, som foregår i 1500-tallet i den norske havneby Bergen. Et historisk pust fører os ind i Sigbrit Villoms værtshus, hvor hun lever sammen med sin kønne datter Dyveke, der er 15 år, da historien tager sin begyndelse. Ved et tilfælde støder den unge pige ind i Christian, som på dette tidspunkt er kronprins af Norge og Danmark. Sød musik opstår, og hun flytter op på slottet, hvilket er en kæmpe omvæltning fra værtshusmiljøet, hun kommer fra.

Knap er Dyveke dog nået op på slottet, inden snakken begynder i alle krogene, og folkets misundelse og had vokser over, at kronprinsen er faldet for en borgerlig pige. Selv om kronprinsen er utrolig hengiven og opofrende for Dyveke, er hun dog klar over, at situationen ikke er helt enkel. Han lover hende, at de aldrig skal skilles, men Dyveke betvivler hans ord, da hans forældre Kong Hans og Dronning Christine forlanger, at han finder sig en dronning.

Fremragende fortælling som bestemt ikke bliver mindre interessant af, at det er et stykke danmarkshistorie, der beskrives. Bogen er første del ud af tre bøger i serien: Historisk roman fra 1500-tallet.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets sommerkonkurrence 2006

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter