0 kommentarer

Poul og far i svømmehallen af Andreas Bræstrup Kirstein

af d. 2. august 2009
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9105-2

 

“Poul og far” er en højtlæsningsserie for de mindste. Den har det lille firkantede format, som er dejligt overskueligt og passer til de små på 2-4 år. Familien består af Poul, der er 3-4 år gammel, Pouls far og dukken Pia Linda som eneste indslag af hunkøn. Klassisk for denne type billedbog tager hver bog fat på et helt dagligdags emne. Det genkendelige i historierne er et godt udgangspunkt for oplæsningen og samtale.

Poul og far skal i svømmehallen. De glæder sig og forbereder sig begge to. “Far” pakker badetøj og håndklæder, og inde på værelset tager Poul sit badetøj på. Det er vinter og Pouls far vil have, at Poul skal tage sit tøj på igen. Poul nægter, og en meget sur far sætter den badebukseklædte Poul bag på cyklen og cykler af sted. Da de ankommer, er Poul blå af kulde og de styrer direkte ind i saunaen, hvor den gode stemning kommer tilbage med varmen. Et ret godt udgangspunkt for at snakke om hvorfor forældre skal bestemme – i hvert fald en gang imellem :).

Der er ikke særlig meget tekst på siderne. Det giver masser af plads til Rasmus Bregnhøjs skønne og livfulde illustrationer. Tegningerne er fyldt med humoristiske indslag og med detaljer, der afslører at vi har en ny udgivelse i hånden. Poul har for eksempel et spidermanhåndklæde, hvilket jo får enhver frisk knægt til at klappe i hænderne i genkendelses fryd.

Politikens Børnebøger kræser altså om sine udgivelser. Lækkert layout og tykt papir, det gør en læser glad i låget.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter