0 kommentarer

Poul og far har travlt af Andreas Bræstrup Kirstein

af d. 2. august 2009
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9106-9

 

“Poul og far” er en højtlæsningsserie for de mindste. Den har det lille firkantede format, som er dejligt overskueligt og passer til de små på 2-4 år. Familien består af Poul, der er 3-4 år gammel, Pouls far og dukken Pia Linda som eneste indslag af hunkøn. Klassisk for denne type billedbog tager hver bog fat på et helt dagligdags emne. Det genkendelige i historierne er et godt udgangspunkt for oplæsningen og samtale.

Det er morgen og Poul og far har travlt. Eller det har Pouls far i hvert fald. Han stresser rundt, og i mellemtiden sørger Poul både for sig selv og dukken Pia Linda. Enhver voksen ville gakke ud over Pouls langsomme tempo, og på samme måde vil børn kunne se det fornuftige i, at dukken selvfølgelig også skal have tøj på og have morgenmad, selvom far er ved at eksplodere. Da Poul endelig er færdig, er far faldet i søvn på sengen. Slutningen virker ærlig talt som en nødløsning, da det er helt urealistisk, at en forælder falder i søvn på sengen efter sådan en stresset morgen. Det er ærgerligt, men alt i alt er “Poul og far har travlt” en fin billedbog, som man roligt kan gå ombord i.

Der er ikke særlig meget tekst på siderne. Det giver masser af plads til Rasmus Bregnhøjs afsindigt flotte og livfulde illustrationer. Tegningerne er fyldt med humoristiske indslag og med detaljer man kender fra sin egen hverdag. Vi har for eksempel også den hvide plasticskammel med de blå dutter fra Ikea, som Poul bruger, når han skal nå noget i køleskabet.

Politikens Børnebøger gør virkelig noget ud af deres udgivelser. Lækkert layout og tykt papir, det gør en læser glad i låget.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter