0 kommentarer

Postbudet ringer altid to gange af James M. Cain

af d. 22. september 2009
Info
 
Sideantal

151

Udgivet

1981

ISBN

87-7560-481-7

Originaltitel

The Postman Always Rings Twice

Udgave

3. udgave

 

Frank er en driver. Han dur ikke til fast arbejde, knytter sig ikke til nogen og kommer rundt i landet på stop eller ved at hænge bag på tog. Han sjusser sig frem ved spil, snyd og vold indtil den dag han ender ved kroen “De to Ege”. Kroens græske ejer mangler en mand til at gå til hånde og Frank beslutter sig til at blive hængende. Grækerens unge kone, Cora, står nemlig i køkkenet og drager Frank som død og helvede.

De to indleder hurtigt en affære krydret med voldelig sex, godt hjulpet på vej af samvittighedskvaler og rå lyst. De ser ikke andet end hinanden og Coras mand bliver noget, der er i vejen for deres blikke og deres hænder.

Krimien har et godt drive. Man kastes ind i historien, der tager fart med det samme, og lige fra starten tyder alt på, at det vil ende galt. Gode stemnings- og miljøbeskrivelser med landbetjente og benzinstationer, hvor tankpasseren rent faktisk tanker bilen. En klassisk krimi-noir, hvor der ikke rigtig er nogen engle, men alle tværtimod har mere eller mindre lumske bagtanker.

“Postbudet ringer altid to gange” blev filmatiseret i 1946 med Lana Turner og John Garfield i hovedrollerne og atter i 1981 med Jack Nicholson og Jessica Lange.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter