0 kommentarer

Politimesteren i St. Denis af Martin Walker

af d. 15. oktober 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

266

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7053-385-0

Originaltitel

Bruno, chief of police

Udgave

1.udgave

 

Et lille anarkistisk lokalsamfund I det sydlige Frankrig, som ikke ønsker at underlægge sig EU’s regulativer, agerer Bruno som den perfekte politimester. Han sørger for at befolkning bliver underrettet inden Eu’s repræsentanter dukker op for at stoppe salget af hjemmelavede produkter på det lokale marked, han træner miniputterne i tennis og lømlerne i rugby alt i medens han også får tid til at organisere parader på byens og Frankrigs mærkedage. Alt i alt et rigtigt godt lokalsamfund hvor alle hjælper alle lige indtil en af byens ældre borgere, en dekoreret krigsveteran, findes brutalt myrdet i sit hjem. Pludselig er fred og idyl blæst væk og racismens fæle ansigt stikker frem, og de forskellige fløje ønsker at slå politisk mønt af situationen.

På mange måder en glimrende bog med et udmærket plot. Dog har forfatteren en tendens til at være lidt for detaljeret i sin beskrivelse af personer og omgivelser, og hvis man ikke er stærk ud i det franske er der nok også vel rigeligt med franske gloser i teksten.

Alt i alt en læsning værd og så er der i øvrigt en hjemmeside til bogen – www.brunochiefofpolice.com – hvor vi kan læse alt om Bruno, Gigi (hans hund) og hans by samt finde opskrifter på franske lækkerier. En rigtig sjov lille side som jeg vil anbefale at smutte forbi.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter