0 kommentarer

Pissehuen og andre sælsomme tragedier af Rune T. Kidde

af d. 21. december 2015
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7053-954-8

 

Albummet her er endnu en samling af kortere serier. Kidde mener selv at et-sides-genistregen om ‘Pissehuen’ er han bedste, men albummet indeholder en del andre guldklumper: Ungersvenden der telefonerer med stokdøve bedstemor på plejehjemmet. Han skal gentage alt og bliver misforstået konstant, indtil han ender med et nervøst sammenbrud. I den anden ende sidder den udspekulerede bedstemor med veninderne og brækker sig af grin.

Som i Kiddes album ‘Gal og normal’ svinger de forskellige historier en del i kvalitet, men generelt præsenterer albummet her et højere niveau. En personlig favorit er ‘søvnproblemer’ hvor en stakkels fyr ligger i sin seng uden at falde til ro. Han irriteres over sex, der forstyrrer hans sjælefred. Han vil blot sove, men ender med at ligge med en stabil erektion.

Mange striber har været udgivet andetsteds, men de er ret godt valgt ud, og et gensyn er kun kærkomment. Især de primitivt tegnede interview ofre der sidder ved en pult og kommer med de mest utroligt horrible udtalelser er fantastiske. F.eks. Stinkende Gorm, landets mest negative og gnavne mand, der er i studiet for at fortælle om sin omvending til landets mest positive og imødekommende person, men som må indrømme at have skiftet standpunkt, da skamløse niddingsmænd har kommet sperm i hans kogesprit. Aint that just Kidde?

Eksperimenter ud i det rent bizarre er der selvklart, og Kidde har også et par jokes hvor spøgen er at se hvor minimalistisk man kan tegne. Her er hovedpersonen blot en prik.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter