0 kommentarer

Pige med perleørering af Tracy Chevalier

af d. 4. juni 2011
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

234

Udgivet

2002

ISBN

87-90799-32-1

Originaltitel

Girl with a pearl earring

Udgave

1.udgave

 

Da Griets far mister synet i en ulykke forsvinder familien indtægtskilde, og der er intet andet for end at Griet må tage arbejde som tjenestepige, så familien kan få mad på bordet. Som sekstenårig må hun forlade hjemmet, og tilpasse sig et nyt liv med arbejde fra morgen til aften, med en besværlig frue, og en til tider uvenlig køkkenpige – Og som nyeste ansatte er hun den der står lavest.

Men en af arbejdsbyrderne er knap så tung som de andre, nemlig rengøringen af husets herres atelier – Griet er dybt fascineret af maleren Vermeer og hans billeder. Og da hun pålægges at hjælpe ham med blandingen af farver udenom fruens vidende er hun også inderst inde glad, selvom hun fornemmer den mængde af problemer det kan give hende. Og problemfrit bliver det da heller ikke da en af Vermeers kunder kaster sit blik på hende og hendes store øjne.

”Pige med perleørering” er herlig læsning. Den beskriver en ung kvindes kamp for overlevelse i en uretfærdig verden, og de ofre hun må gøre for at stille folk omkring sig tilpasse, og gøre som der forventes. Om en pige, der ikke har meget at have sagt over sit eget liv, men må følge den sti der nu engang lægges ud for hende. Helt sikkert værd at læse!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter