0 kommentarer

Peter Pedal besøger en chokoladefabrik af Margret Rey

af d. 26. september 2009
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2009

ISBN

978-87-626-0703-3

Originaltitel

Curious George goes to a chocolate factory

 

Peter Pedal er en dag ude at køre en tur sammen med sin gode ven, manden med den gule hat. De kommer forbi en chokoladefabrik, hvor der også er en lille butik, og de gør holdt for at komme ind og købe lidt. Da manden med den gule hat går hen til kassen, får Peter som sædvanlig besked på ikke at lave ballade imens, men har man en nysgerrig og chokoladeglad abe med sig på sådan et sted, skal det gå galt.

Peter opdager nogle mennesker der står og kigger gennem et vindue, og inden han ved af det, er han med på rundvisning. Han kommer dog væk fra de andre, da han får øje på maskinen hvor chokoladerne bliver pyntet. Han er simpelthen nødt til at gå derned, og uheldigvis kommer han undervejs til at dreje lidt på et håndtag så rullebåndet kører hurtigere, og chokoladerne ligefrem vælter ud. Kvik som han også er, får Peter placeret sig for enden af rullebåndet, hvor chokoladerne ryger ned, og han giver sig til at fordele dem i æskerne, som de falder ned til ham. Nå jo, han spiser selvfølgelig også nogen af dem. Da arbejderne opdager den lille abes indsats får han stor ros og en æske chokolade som tak, den siger Peter dog nej tak til, han har fået chokolade nok!

Et herligt gensyn med Peter Pedal, den søde og frække lille abe, som vel alle børn og barnlige sjæle elsker. Det er en både sød og sjov fortælling, og mon ikke mange slikmunde kan sætte sig ind i Peters lyst til at gå på opdagelse på chokoladefabrikken. Historien er bygget op som man gerne ser det i disse bøger, hvor Peter faktisk er lidt uartig, men alligevel ender med at få ros. Fantastiske og charmerende illustrationer der kun gør historien endnu bedre. Klart anbefalelsesværdig bog som børn vil elske, og så særdeles velegnet til oplæsning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter