0 kommentarer

Pandekagehuset af Carin Gerhardsen

af d. 17. februar 2013
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-582-1

Originaltitel

Pepparkakshuset

 

En bog til 49 kr i Føtex – ikke så meget at betænke sig på, og en fin måde at finde en ny forfatter på. Bogen er Carin Gerhardsens debut – og en ganske fin en af slagsen, jeg følte mig fint underholdt. Købte i øvrigt to mere, som jeg glæder mig til at læse.

Fortællingen tager sit udgangspunkt i 1968 – i skolegården, hvor vi møder de to børn Katarina og Thomas, der er klassens syndebukke. Børnene er på vej til at kaste sig over Katarina, men hun slipper fri og i stedet bliver det Thomas, der denne dag kommer ned at ligge og bide i gruset.

“Midt under optrinnet kommer lærerinden forbi på fortovet. Hun kaster et hastigt blik på den fastbundne dreng og hans legekammerater og løfter hånden for at vinke farvel til nogle af de nærmeste piger. Lige så pludseligt, som de begyndte, er de færdige. I løbet af et halvt minut spredes de og er atter bare almindelige, herlige unger på vej hjem fra børnehave. De går hver sin vej, en og en, eller to og to, måske tre eller fire sammen. Tilbage på fortovet ligger en seksårig dreng med værkende krop og en ubodelig sorg.”

Herefter springer handlingen frem til november 2006, hvor vi igen møder Thomas, nu voksen, men stadig en enspænder. Barndommens traumer har været hans følgesvend op gennem ungdommen og de voksne år og en uro breder sig, da han en dag tilfældigt får øje på en af de gamle skolekammerater og følger efter ham hjem.
Den gamle skolekammerat er ejendomsmægleren Hans Vannerberg, der er gift og far til tre børn. Han lever et roligt og dejligt familieliv og er respekteret og vellidt overalt. Hans Vannerberg har alt det, som Thomas ikke har – nogen at vende hjem til hver dag, nogen der elsker ham, succes og en mening med tilværelsen.

Og så er scenen sat og Carin Gerhardsen lader Hans Vannerberg blive slået ihjel og mordet skal opklares. Som læser ved vi nok, hvad vi fornemmer og tror – og jeg skal ikke røbe mere her, men lade kriminalkommissær Sjöberg fra politiet i Stockholm jage morderen.

En fin krimi at slå nogle timer ihjel på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter