0 kommentarer

Pæonpavillonen af Lisa See

af d. 16. juni 2009
Info
 
Sideantal

332

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-31484-5

Originaltitel

Peony In Love

 

Et sandt romantisk eventyr. Om en kærlighed, der er større end noget andet – større end døden, men også større end livet.

Pæon lever en beskyttet og isoleret tilværelse i sine forældres palæ i 1600-tallets Kina. Aldrig har hun forladt husets beskyttende mure, hele verden er i kvindernes gemakker. Først når hun efter sin 16 års fødselsdag giftes bort vil hun forlade huset – og giftes skal hun, ægteskabet er forudbestemt, Pæon vil møde sin mand på bryllupsdagen, og ikke før. Sådan er traditionen, og den følges til punkt og prikke.

Men en dyb længsel efter sand kærlighed gennemsyrer hende. Hun inspireres af en opera, Pæon Pavillonen, der handler om længsel, lidenskab og kærlighed, og da hun fylder 16 skal operaen opføres i husets have. Trods moderens protester ender Pæon med at få lov at overvære den; skjult bag et forhæng, uden for mændenes blikke. Men imod alle odds, på trods af alle foranstaltninger møder Pæon tilfældigt, og i al hemmelighed, den smukke unge mand, Ren, og forelsker sig lidenskabeligt i ham. Hun hentæres i sin kærlighed, sygner hen udadtil, glemmer at spise – mens hendes inderste følelser krænges ud i form af kommentarer skrevet til operaen.

Jeg blev simpelthen suget ind i bogen. Den er fortryllende, smuk, en smule surrealistisk, men hvis man bare vælger at acceptere bogens overtro, er den slet ikke til at lægge fra sig igen! Den rummer drømme om det uopnåelige, drømme om en kærlighed, der er større end alt andet, men også skuffelser, tab, og jalousi.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter