0 kommentarer

Over mit lig af Mikkel Birkegaard

af d. 7. oktober 2009
Info
 
Sideantal

344

Udgivet

2009

ISBN

978-87-92523-00-6

 

Frank Føns er forfatter med speciale i at skrive thrillers fyldt med tortur, død og lemlæstelse. Få dage før hans nye roman “I det røde felt” udkommer, bliver han ringet op af Verner, som plejer at hjælpe med researchen indenfor politiarbejdet. Verner fortæller, at der er sket et mord Gilleleje – et mord der er udført præcist som beskrevet i Franks endnu ikke udgivne roman.

I første omgang går Frank ikke til politiet. Dels fordi Verner helst ikke vil afsløre, at han hjælper Frank, og dels fordi sagen – måske – kunne betyde at bogen ikke kunne udkomme rettidigt.

Trods mordet tager Frank som planlagt til København, hvor han skal promovere “I det røde felt” på bogmessen. Men ved ankomsten til hotellet ligger en pakke og venter på ham. I pakken finder han et eksemplar af “I det røde felt”, og indeni ligger et foto af den unge pige, der blev myrdet i Gilleleje!

Det bliver starten på et mareridt for Frank. Kort efter bliver endnu et mord kopieret fra en anden af hans bøger og snart er Frank rodet så meget ind i historien, at han ikke kan gå til politiet. Og så modtager han et billede af sin datter.

“Over mit lig” er ikke en roman for sarte sjæle. Mikkel Birkegaard lægger ikke fingrene imellem i sine beskrivelser af de bestialske mord, der dels begås i Franks bøger og dels i virkeligheden. Men hvis du ikke lader dig afskrække af blodet, så er der lagt op til en både velskrevet og spændende læseoplevelse.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter