0 kommentarer

Orkideens hemmelighed af Lucinda Riley

af d. 10. juni 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

524

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92550-97-2

Originaltitel

Hothouse Flower

 

Julia er ved at bearbejde en stor sorg, da hun gennem en bekendt modtager en gammel krigsdagbog, der tilsyneladende har tilhørt hendes morfar. Han var krigsfange i Thailand under 2. verdenskrig, men har aldrig rigtig snakket om tiden som soldat. Julia erfarer hurtigt, at familien har en del hemmeligheder, som er stærkt forbundet med den herregård, som morfaren arbejde på, Wharton Park. Her er Julia selv kommet meget som barn, og føler sig stadig tiltrukket af stedet og dens flotte drivhuse med orkideer.

Gennem dagbogen og samtaler med sin mormor kommer Julia lige så stille på sporet af sandheden omkring morfaren og herregården, og får også selv så småt bearbejdet sin sorg. Der er dog hele tiden noget, der ikke rigtig stemmer, hvilket gør at hun må rejse både til Frankrig og Thailand for at komme tættere på sandheden. En sandhed der i høj grad også involverer hende selv.

Orkideens hemmelighed er en slægtsroman, når den er bedst. Som læser er man både tilstede i London under 2. verdenskrig, hvor alt går i stå, samt i nutidens Europa og Asien. Man bliver hurtigt fanget af fortællingen, som formår at blande krigshistorier, kærlighed og svigt i en fantastisk blanding, så man hele tiden er underholdt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter