0 kommentarer

Apache-forbindelsen af Robert Littell

af d. 3. marts 2010
Info
 
Forlag
Sideantal

236

Udgivet

1997

ISBN

87-7724-688-8

Originaltitel

Walking Back the Cat

 

Et lille velbesøgt casino i et apachereservat lænses langsomt, men sikkert for penge. Golfkrigsveteranen Finn er på flugt fra myndighederne og er landet med sin ballon i reservatet, hvor han får husly hos den moderne høvding Eskeltsetle, dennes noget yngre hustru Shenandoah og deres søn.

Finn tilbyder at trevle pengelænsningen op bagfra, det vil sige at finde bagmændene bag bagmændene. I sin kamp danner han et sært makkerskab med den russiske spion Parsifal, der på sin side også ønsker at finde ud af hvem der egentlig styrer ham.

For en gangs skyld har Littell her forladt enten CIA eller Østeuropa og så til gengæld udstyret en gruppe apacher med de træk, der gør hans hovedpersoner så levende og lette at holde af: pudsigheder, hjertevarme og skæve livsfilosofier. Den relativt tætte historie er konstant spændende og fuld af indiansk visdom.

Samtidig tilføres der en god skefuld kærlighedshistorie så der udover den elementære spænding også er en “dreng møder pige historie” til den søde tand.

For en inkarneret Littell-fan er det dejligt, at Klim her har valgt en af hans allerbedste bøger til dansk udgivelse. Den fås stadig og står formentlig på en del danske biblioteker. Læs den !

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter