0 kommentarer

Ord har hærget af Gudrun Østergaard

af d. 2. januar 2020
Info
 
Sideantal

279

Udgivet

2019

ISBN

9788771714814

 

Ord har hærget af Gudrun Østergaard er for dig, der er vild med dystopiske og anderledes noveller.

Novellesamlingen tager læseren med gennem en række fortællinger, hvor klimaet og en dyster mulig fremtid er omdrejningspunktet. I en novelle møder vi blandt andet en lille koloni gemt væk bag en høj mur, der skærmer mod monstre. I en anden novelle har den nye generation udviklet svømmehud for at kunne overleve, mens en tredje novelle skildrer et nærmest idyllisk ø-paradis, hvor alt vendes på hovedet i slutningen.

Novellerne er rigtig godt skrevet med et flydende sprog og en underliggende dyster stemning. Skildringerne af mulige fremtider er på en og samme tid både realistiske og skræmmende. Selvom der er tale om noveller, er det alligevel lykkes for forfatteren at skabe karakterer med forskellige personligheder og dybde, så de fremstår troværdige og virkelige – hvilket tilføjer samlingen menneskelighed. Forfatterens bud på, hvordan verden kommer til at se ud om nogle år, giver læseren noget at tænke over. Hver novelle skal derfor have lidt tid til at bundfælde sig hos læseren, før der læses videre, så man får det hele med.

Ord har hærget er en interessant og velskrevet novellesamling med et klart budskab – gør vi ikke noget snart, så ser det ret så sort ud. Selvom jeg synes, at novellerne er gode, blev jeg enkelte gange tabt undervejs, og derfor lander jeg på 4 stjerner.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter