0 kommentarer

Operation nyttige idioter af Henrik Brun

af d. 1. marts 2019
Info
 
Sideantal

331

Udgivet

2019

ISBN

9788772000947

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Malin Østerlund, en kendt flygtningeaktivist og samfundsdebattør, findes myrdet bag den Danske ambassade i Flensborg. Da det, set fra Danmark, kan tolkes som et politisk mord, bliver Selma Brink sent afsted for at grave lidt i sagen. Hun infiltrerer byens flygtningemiljø og får snuset informationer op der der indikerer, at dette er en større sag med internationale aspekter. I medens arbejder det tyske politi ud fra teorien om rovmord, men da Selma Brink får skabt kontakt til den tyske politimand Janssen, og fodrer ham med tip mod at følge hans efterforskning, ender det med at sagen får en helt anden prioritet.

Operation nyttige idioter er første bog i en ny serie om Selma Brink, tidligere journalist men nu indhenter hos PET. Jeg havde lidt svært ved at komme igang med bogen, og den blev lagt til side til fordel for en anden. Men da jeg genoptog læsningen og kom lidt længere ind i bogen, blev jeg grebet. Det er på mange måder en højaktuel krimi, der ud over spænding, også får læseren til at tænke lidt over det scenarie der skitseres.

Så godt  et plot og rigtig god krimi, jeg glæder mig meget til at læse de næste bøger om Selma Brink.

Henrik Brun (f.1968) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993 og har arbejdet som både rejsende udlandsreporter og indlandsjournalist.

Har i 2002 modtaget EU-kommissionens  Lorenzo Natali Prize for journalistik indenfor menneskerettigheder, demokrati og udvikling, og var i 2001 nomineret til den danske Cavling-pris. På bagsiden er han kendt for en række selvstændige krimier om journalisten Ketil Brandt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter