0 kommentarer

Om min søster af Joachim Lykke

af d. 21. marts 2016
Info
 
Sideantal

244

Udgivet

2015

ISBN

978-87-997587-3-9

Originaltitel

Om min søster

Udgave

1. udgave

 

Vi følger en gut der egentlig ikke føler sig særlig godt tilpas lige der hvor han er i livet. Men han har ikke desto mindre valgt at være i Afrika. Han er ikke så god til at finde den rette hylde til sig selv, men han ender med at slå sig ned som læge, uden at han reelt er det. Han får lidt hjælp til tingene og læser sig til en hel del af de mest gængse sygdomme. Tricket er at tjene penge på sit virke…

Han har en slags flashbacks til sin barndom hvor man i få vendinger hører lidt om hans søster, men ikke rigtig noget der giver en en fornemmelse af hvor hun er eller hvem hun er… Til sidst finder man dog ud af hvorfor han husker/mindes det han gør.

Bogen er skrevet som om man læser en dagbog der er krattet ned i et kladdehæfte. Der er ikke rigtig nogen opdeling andet end man springer lidt i tingene fra side til side. Nogen sider med mere tekst end andre.

Det er ikke en lang bog, men den er tung at komme igennem, fordi den stagnerer midtvejs. Der sker ikke rigtig nok til at holde en fanget og historien bliver lidt ligegyldig, næsten overfladisk.

Der er ellers grobund for at opleve en både interessant og samtidig tragisk bog, men fordi den er skrevet som den er så bliver den desværre bare kedelig og ret intetsigende.

Selve titlen “Om min søster” kan man ikke rigtig lure, for hele bogen handler om hovedpersonen i bogen på nær nogle få linjer om søsteren. At man så til allersidst får mere at vide er egentlig fint nok, men det er ikke nok til at man føler at man har fået en reel forklaring og afslutning. Men der er nok bare ikke mere at komme efter.

Jeg tror at andre kan læse bogen fra en anden vinkel end jeg selv, især fordi den er sat op som den er. Jeg var længe om at læse den i forhold til hvad jeg havde forventet, for den fangede mig ikke nok… Jeg manglede følelser i bogen…

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter