0 kommentarer

Banesår af Thomas Enger

af d. 21. marts 2016
Info
 
Sideantal

333

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7146-508-2

Originaltitel

Banesår (Norsk)

 

Da vi mødte kriminalreporter Henning Juul første gang, havde han lige mistet sin søn i en brand, hvor han også selv kom til skade, både fysisk og psykisk. Nu et par år efter, hvor mange spændende krimihistorier er blevet løst, samtidig med vi lige så stille fik hele historien at vide om branden, er vi nu klar til 5. og sidste bog i serien om Henning Juul, som nu primært handler om netop branden, der startede det hele.
En kollega på Juuls nyhedsbureau bliver fundet dræbt, klart myrdet og tortureret. Dagen inden sin død havde han bedt Juul om et møde, da han havde opdaget noget interessant, uden at nævne detaljer. Juul kommer hurtigt på sporet af, at kollegaen lå inde med nye spor i sagen om mordbranden, der var til hensigt at dræbe Juul, da han på det tidspunkt var ved at undersøge en stor sag om ejendomshandel i udlandet. Problemet har alle bøgerne igennem været, at Juul efter branden har glemt det meste af sagen, og prøver nu at stykke det hele sammen igen.

Juul drager nu i sin døde kollegas fodspor gennem Norge, og håber på hukommelsen lige så stille vil vende tilbage, så han kan få løst sit livs vigtigste sag. Det bliver en færd fuld af ødelæggelse og drama, også på det personlige plan. Det går hurtigt op for læseren, at sagen om ejendomshandel i udlandet er meget omfattende og involverer langt flere personer end først antaget.

Medrivende krimi, der endelig handler om Juuls eget drama uden udenoms historier til at tage fokus.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter