0 kommentarer

PS: Jeg elsker dig af Cecilia Ahern

af d. 8. oktober 2006
Info
 
Sideantal

480

Udgivet

2004

ISBN

87-7604-025-9

Originaltitel

P.S. I Love You

 

“PS: Jeg elsker dig” er ikke hvad du forventer at den vil være. Den er en af de små underfundige, livsbekræftende, positive bøger, som er blevet misfortolket en eller anden gang til at være en tragedie og det har så hængt ved. Okay, synopsis er heller ikke lige nem at sluge for en garven chick lit-læser som undertegnede er.

En bog om en kvinde der mister sin mand tidligt i livet og modtager breve fra ham, skrevet lidt før hans død, som hjælper hende over den første og værste sorg. Denne bog er sørgmodig, men det er slet ikke begyndelsen til hvor god den er og hvor varmt den er skrevet.

Holly og Gerry er det der perfekte par. De er i starten af trediverne og har været sammen i omkring 10 år, da Gerry pludselig efter kort tids sygdom dør fra Holly. Holly har selvsagt problemer med at kapere den hverdag hun nu støder på uden sin bedste ven og elskede omkring sig, da hun modtager en pakke breve fra Gerry, hvoraf brevene skal åbnes efter hvilken måned der står på dem. Mens hun klynger sig til hans minde og følger hans ledetråde folder hendes liv sig langsomt ud igen. Og hun finder ud af at hun ikke skal holde op med at leve blot fordi han er død.

Cecelia Ahern er datter af den nuværende irske premierminister Bertie Ahern og var kun 22 år gammel, da denne bog udkom. Hun har aldrig oplevet at miste en kær, men hun skriver med indlevelse og glød, så det ikke generer handlingen.

Selvom denne bog er om at kapere sorg, så er den også en chick lit om end bogen tager fat i en helt anden synsvinkel end den sædvanlige. Marian Keyes kan godt berede sig på lidt af en kamp, da Cecelia har evnerne til at give hende kamp til stregen om titlen som chick lits ukronede dronning.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter